Hvem er mormonmissionærerne?

Hvem er mormonmissionærerne?

Hvad laver de?

Du har måske set dem gå to og to ned ad gaden eller cykle i mørke jakkesæt og slips. De er mormonmissionærerne. Unge mænd og kvinder, som bruger atten måneder til to år af deres liv på at forkynde Jesu Kristi evangelium, som det er blevet gengivet til jorden gennem levende profeter i vores tid. Disse unge mennesker sættet skolegang, dating og karriere på hold, fordi de ved, at det budskab, som de deler er vigtigt for hele verden at høre.

Nogle fakta om mormonmissionærerne:

  1. De betaler selv deres mission, eller får hjælp fra familie og venner.
  2. Mænd kaldes for ældster og kvinder for søstre. Dette er titler, ikke navne.
  3. De arbejder seks dage om ugen fra kl. 09:30 til kl. 21:30 med at udbrede evangeliets budskab.
  4. De kan kun ringe hjem to gange om året, mens de er på mission: på Mors Dag og til jul.
  5. Der er mere end 55.000 missionærer i 165 lande.
  6. Mange må lære et fremmedsprog.

En dag i deres liv:

Mormonmissionærerne har en fast dagsplan. Hver dag står de op kl 06:30. Når de er klar studerer de evangeliet sammen i fællesskab og for sig selv, mens de samtidig beder om vejledning til at hjælpe dem med at dele deres budskab med de mennesker, som de lever iblandt. Efter morgenmaden forlader de deres lejlighed kl 9:30 og arbejder indtil kl 21:30, kun afbrudt af frokost og middag. I løbet af dagen kan de f.eks gå fra dør til dør for at finde mennesker, som de kan undervise i evangeliet. Eller de kan forkynde evangeliet på et offentligt sted, hvis de får mulighed for det. De besøger mennesker, som de har lavet aftaler med, og underviser dem i evangeliet om Jesus Kristus. Om aftenen forsøger de at få mange aftaler med enkeltpersoner og især med familier, fordi mormonkirken tror på, at familierne sammen skal tage imod Jesu Kristi lærdomme.

Efter en lang dags arbejde, cyklen eller gåen rundt i byen (eller kørsel, hvis de er heldige) vender de trætte missionærer hjem og planlægger den følgende dag. Det gør de seks dage om ugen, også på søndage. De har kun en fridag om ugen, der kaldes forberedelsesdag. På denne dag vasker og handler de, og har det sjovt med passende lege og spil, sammen med andre missionærer. Missionærer tilbringer også flere timer om ugen med at yde samfundstjeneste, uanset hvor de bor.

Hvordan blev de mormonmissionærer?

Mens nogle mennesker tror, ​​at mormonmissionærer skal være veluddannede, er de det ikke. I modsætning til mange kirker har mormonkirken ikke et betalt præsteskab. Missionærer sparer ofte op i årevis, eller få hjælp fra andre til at betale penge til at kunne tage på mission. Inden de kommer til dit område, har de gennemgået nogle ugers træning på et af ​​de 17 missionær træningscentre (MTC) rundt om i verden, hvor de lærer at tale til fremmede om evangeliet eller studerer det folks sprog, som de rejser ud for at tjene. Ud over dette har de fleste af dem gået i kirke i flere år, og har lært om evangeliet i søndagsskolen eller andre kirkemøder. De ved måske ikke alt, hvad der er at vide om skrifterne, men de har stærke vidnesbyrd om sandheden af ​​deres budskab.

For at kunne tage på en mission, skal en ung mand være mindst 19 år gammel. En ung kvinde skal være mindst 21 år gammel. Når de har nået denne alder, kan de sige til biskoppen, at de ønsker at tjene. De bliver interviewet for at sikre, at de holder Guds bud og har et sandt vidnesbyrd om Jesus Kristus og Hans levende profeter. Derefter sendes deres navn til Kirkens hovedkvarter i Salt Lake City. Der beder mormonkirkens ledere (apostlene) over navnet og behovet for Kirken i forskellige områder. Missionærerne bliver derefterkaldet til til de “missioner”, hvor de skal tjene. Kvinder tjener normalt i atten måneder, mens mænd tjener i 24 måneder

Efter at de modtager deres “kald” til en af ​​disse missioner, rejser den nye missionær til et missionærtræningscenter, hvor de studerer evangeliet om Jesus Kristus, undervisningsmetoder, og det folks sprog, de kommer til at leve blandt. De opholder sig som regel kun i dette træningscenter i nogle få uger. Efter at de er rejst til deres tjenesteområde, tildeles de en ledsager. Alle mormonmissionærer rejser to og to ligesom Herren befalede sine apostle:

Jesus kaldte de tolv til sig og begyndte at udsende dem to og to. (Markus 6:7)

Ophavsret © 2018 Mormonmissionærer. Alle rettigheder forbeholdes.
Denne hjemmeside er ikke ejes af eller er tilknyttet Den Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige (også kaldet Mormon eller SDH Kirken). De synspunkter heri ikke nødvendigvis repræsenterer Kirkens holdning. De synspunkter, som de enkelte brugere er ansvarlig for de brugere, og ikke nødvendigvis repræsenterer Kirkens holdning. For den officielle kirke hjemmesider, kan du besøge LDS.org eller Mormon.org.